Tiukka tupakkalaki suojaa tarjoilijoita
Tupakoinnin täyskielto ravintoloissa vuonna 2007 vähensi selvästi työntekijöiden työperäistä hengitysteiden ja silmien oireilua. Ravintolatyöntekijöiden altistumista tupakansavulle tutki lääketieteen väitöskirjassaan Jere Reijula.
Aineistona oli kyselyiden lisäksi myös sisäilman nikotiinipitoisuusmittauksia. Keskimääräinen nikotiinipitoisuus oli 11, 7 mikrogrammaa kuutiossa vuonna 2004, kun se vuonna 2010 oli 0,1 mikrogrammaa.
Reijula myös tutki ravintolatyöntekijöiden syöpäriskiä viiden pohjoismaan yhteisestä syöpärekisteristä. Syöpiä heillä ilmenee yleisemmin kuin muilla: miestarjoilijoilla etenkin keuhko- ja nielusyöpää ja naistarjoilijoilla keuhkosyöpää ja kohdunkaulan syöpää. Kohonnut syöpäriski voi johtua tupakoinnista, tupakansavulle altistumisesta ja alkoholinkäytöstä muuta väestöä yleisemmin.
Mitä mieltä olit artikkelista?
Vastauksia 0 kpl